Amerikansk fotball er en stor interesse – les her!

Det amerikanske folket er glad i idrett, og spesielt i nasjonalidretten deres; amerikansk fotball. Spillet har ikke like stor fan-skare her hjemme, men for de som følger med kan det bli en del våkne netter. Kampene starter stort sett rundt klokka 23:00, norsk tid. Ligaen er som kjent organisert av NFL og noen kjente lag er; Baltimore Ravens, New Orleans Saints, Dallas Cowboys, Denver Broncos og Indianapolis Colts.

Super Bowl

Det ultimate målet for lagene hver sesong, er nå den mye omtalte Super Bowl-finalen. Super Bowl er nesten som å regne som 17. mai her hjemme. Da går «alle man av huse» for å se hvilket lag som takler presset best og kan krone en god sesong som mestere. Kunne du tenke deg å oppleve dette hysteriet på nært hold kan du finne mer informasjon på nettet om dette.

Quarterbacker

Av alle spillerne på et amerikansk fotballag, er det quarterbaken som er den mest verdifulle spilleren. Han er den som mottar ballen når spillet starter. Deretter skal han prøve å kaste den videre til en medspiller, før en motspiller greier å sacke han. Tar en medspiller imot ballen inne i målfeltet til motstanderlaget, blir det «touch down». Noen kjente quarterbacker er Tom Brady, brødrene Eli og Peyton Manning og Drew Brees.

rnn.yqe.