Idrettsfolk og hobbyer

Hobbies

Idrettsutøvere bruker mye tid på å trene og restituere seg, men selvsagt har de også litt fritid innimellom, og den fyller de på ulike måter. Av og til er hobbyene en annen idrett, men noen ganger har hobbyen lite eller ingenting med idrett å gjøre. Uansett hvem man er, enten man er kjendis eller en helt vanlig person, trenger man noe å slappe av med i fritiden. Det er lett å tro at idrettsfolk har det perfekte livet, ettersom de får drive med det de liker best hele dagen. Men selv om man elsker å drive med idrett, hender det man trenger å få tankene litt bort fra idretten. Da er det fint å ha en hobby.

Håndarbeid

Det er faktisk ganske mange idrettsutøvere som driver med håndarbeid eller håndverk. En av dem er Therese Johaug, som liker å sy. Hun har til og med sydd egne klær, selv om hun neppe har mye tid til å sy i skisesongen. Strikking er en annen hobby som flere idrettsutøvere driver med. Mange av de norske skijentene setter seg ned og strikker luer og skjerf når de skal restituere seg, for det kan jo bli litt kjedelig å sitte alene på et hotellrom når man er på landslagssamling. Andre idrettsutøvere liker å snekre eller lage ting med hendene på fritiden.

knitting

Spill

Spill, enten det er konsollspill eller nettspill, er populært blant mange idrettsutøvere. Et spill som slår an hos mange idrettsfolk, er poker. Kjente norske idrettsfolk som spiller poker, er blant annet ishockeyspilleren Mads Hansen og skiløper Petter Northug. Nettpoker er ganske praktisk når man reiser mye, for internett er jo som regel tilgjengelig nesten overalt. Når man spiller poker, konkurrerer man, og det er kanskje derfor idrettsutøvere liker konkurransepregede spill. Poker er en favoritthobby også blant internasjonale idrettsstjerner, som Neymar Jr., fotballstjernen som spiller poker for PokerStars. I Norge har det vært enkelte debatter spesielt rundt Petter Northugs pokerspill, men poker på nettet er jo fullt lovlig, så idrettsutøvere som spiller poker gjør ikke noe galt. Det finnes dessuten mange andre nettspill man kan spille.

poker-tournament

Andre idretter som hobby

Selv om man driver mest med én idrett, kan man være interessert i andre idretter samtidig. Konkurranseinstinktet er sterkt hos idrettsutøvere, og da kan det tenkes at de også vil konkurrere litt i fritiden. David Beckham driver for eksempel med fekting på fritiden. Anders Jacobsen kjører bilsport, mens Marit Bjørgen driver med golf. Magnus Carlsen liker også å spille ballspill når han skal slappe av før eller under store sjakkturneringer. Sportsfiske er også noe mange idrettsfolk driver med, kanskje fordi det er fredelig, og man får tid til å tenke. Andre typer naturopplevelser er også populært. Mange idrettsfolk liker fotturer eller skiturer i fjellet, de klatrer eller padler. Å holde seg i form er som regel viktig for en toppidrettsutøver.

Fencing

Helt overraskende hobbyer

Og så har vi dem som driver med noe du slett ikke forventer, som har en hobby som man ikke skulle tro. Bokseren Mike Tyson drev med oppdrett av duer. Den danske fotballspilleren Daniel Agger er faktisk utdannet tatoverer. Baseballspilleren Jason Hammel samler på Lego, Ronaldinho synger karaoke og Tiger Woods fisker med harpun. Noe skal man jo finne på når man har et par fridager.

Det spiller nesten ingen rolle hva man har som hobby, så lenge man liker det man gjør. Hele poenget med en hobby er at den skal være morsom. Hobbyen skal være noe du gjør fordi du har lyst, ikke fordi du må. En god hobby tar tankene vekk fra jobb og karriere, og man kan være ubekymret i noen timer mens man samler energi. Derfor er en hobby viktig for alle, uansett hva man driver med til hverdags. Gjør som idrettsutøverne og skaff deg en hobby.

vaetilda