Norske alpintutøvere

alpine_386607475

Norge har lange og gode tradisjoner med å få frem gode alpinister. Faktisk har hele 89 norske alpinister deltatt i de olympiske leker. Noen av de som har vunnet OL-gull er Kjetil Andre Aamot, Lasse Kjus, Hans Petter Buraas og Aksel Lund Svindal.

Verdensstjerner

Norges alpinstjerner har vunnet VM- og OL-gull i flere ti-år. Stein Eriksen var en stor stjerne allerede i 1952, samme år som han tok sitt første OL-gull på hjemmebane i Oslo. To år etter vant han hele tre gull-medaljer i VM i Åre. Dagens alpinstjerner har nok også Eriksen som sine forbilder, på lik linje med Kjus og Aamot. En av våre mest lovende talenter er uten tvil Henrik Kristoffersen, som tok bronse som 19-pring under vinter-OL i Sotsji. Vår utfor-konge er fortsatt Kjetil Jansrud.

Våre beste alpin-jenter

Selv om sesongen 2015/16 var noe tung for jentene, ser vi virkelig et stort potensial i både Ragnhild Mowinckel, Maria Tviberg, Mina Furst Holtmann, Lotte Smiseth Sejerstedt og Nina Løseth allerede neste sesong. Mowinckel har som 23-åring hele 5 NM-titler og Holtmann startet sesongen med gull i junior-VM. Fremtiden for kvinnelig alpinsport ser meget lovende ut med dagens unge og talentfulle landslag.

vaetilda