Norske fotballspillere

football_339546263

Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com

Få vil nok være uenige i at Ole Gunnar Solskjær er Norges beste fotballspiller gjennom tidene. Om du er det, så kan du jo bare ta en titt på hva «Babyface» fra Kristiansund har opplevd og ikke minst vunnet på fotballbanen.

Vant Champions League

Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner da Manchester United vant Champions League i 1999, men Solskjær var ikke den første til å vinne verdens mest prestisjetunge turnering. I 1997 vant nemlig Steinar Pedersen Champions League med Borussia Dortmunt, selv om han fikk få kamper fra start. Solskjær var heller ikke eneste nordmann på Manchester United i Barcelona i 1999. På laget hadde han også med seg Henning Berg og Ronny Johnsen. Den femte spilleren som har vunnet denne turneringen er John Arne Riise, som var med på den dramatiske Liverpool seieren i Istanbul i 2005.

Tom Lund

At Tom Lund aldri ble utenlandsproff er et mirakel. Mange mener faktisk at han er tidenes norske fotballspiller og at superstjerner som John Carew og Tore Andre Flo bare var en skygge av «Tommy» fra Lillestrøm. En av våre beste forsvarsspillere gjennom tidene er Rune Bratseth, som sammen med Erik Thorstvedt holdt «nullen» mange ganger med Drillos på 1990-tallet.

vaetilda