Norske golfspillere

mooinblack / Shutterstock.com

mooinblack / Shutterstock.com

De to norske golfspillerne med størst internasjonal suksess er Henrik Bjørnstad og Suzann Pettersen. I «Tutta» har vi faktisk en av verdens beste kvinnelige golfere.

De beste jentene

Suzann Pettersen har hatt en eventyrlig golfkarriere, selv om hun fortsatt er relativt ung i golf-verdenen med sine 35 år. Hun har fantastiske 15 seire i LPGA sammenheng og har tilsammen vunnet 22 internasjonale turneringer. Hun debuterte som profesjonell utøver i 2000 og er i dag ranket som nummer 12 blant alle kvinnelige golfspillere i verden. I 2011 og 2013 var hun ranket som nummer to. Marianne Skarpnord får ikke like stor oppmerksomhet som «Tutta», men Skarpnord er også med i LPGA tour-en. Hun har 7 internasjonale turneringsseirer, hvor en av dem var en ALPG turnering. Marianne er født i 1986 og har derfor fortsatt en lysende fremtid foran seg som golfspiller.

De beste herrene

Henrik Bjørnstad ble i 2005 den første nordmannen som klarte å kvalifisere seg til en PGA tour. Hans første sesong på dette nivået åpnet også ganske bra, og han klarte å komme på topp ti-listen i en turnering en gang. Han spilte også i PGA tour-en i 2009, men la dessverre opp som profesjonell golfspiller sesongen etter. Andre golfspillere som har markert seg i Europeiske turneringer er Knut Børsheim, Morten Hagen, Eirik Tage Johansen, Espen Kofstad, Jan Are Larsen og Marius Thorp.

vaetilda