Norske Ishockeyspillere

hockey_273776474

Ishockey sporten blomstrer endelig igjen, etter noen år I dvale, med tanke på publikumsinteressen. Nå har publikum kommer tilbake til ishallene. Norge har en rik ishockey tradisjon.

Vår store NHL-profil

Mats Zuccarello Aasen er i dag en av tidenes beste ishockeyspillere. Zucca spilte for Frisk-Asker frem til 2008, før han forsøkte seg i Sverige og senere da ble New York Rangers spiller i 2010. Han er 28 år i 2016 og har mange gode år igjen som ishockeyproff, forhåpentligvis da i verdens beste liga, NHL. Andre nordmenn som har forsøkt seg i NHL er Espen «Shampo» Knutsen, som spilte for Anaheim og Columbus i mellom 1997 og 2004. Columbos spilte også Ole-Kristian Tollefsen for, og han gjorde det også godt i Philadelphia. Patrick Thoresen, sønn av den norske trenerlegenden Petter, spilte for Edmonton og Philadelphia. I klubben Colorado har vi hatt hele tre nordmenn, Andreas Martinsen, Jonas Holøs og Anders Myrvold. Bjørn Skaare har én kamp i NHL, for klubben Detroit.

Stjerner i Norge

Få landslag har hatt så mange opp- og nedturer som det norske ishockey-landslaget. Av profiler på landslaget gjennom tidene er det verdt å nevne Tommy Jakobsen, Mats Trygg og målvaktlegenden Jim Martinsen. Dette er de tre spillerne med flest kamper for landslaget også. Av målfarlige angrepsspillere som virkelig markerte seg her hjemme bør vi nevne spillere som Per-Åge Skrøder, Tore Vikingstad og mats Trygg. Men hvem glemmer vel heller Ørjan Løvdal, Ole Eskild Dahlstrøm og Erik (Mester Erik) Kristiansen fra 90-tallet?

vaetilda