Norske langrennsutøvere

Espen E / Shutterstock.com

Espen E / Shutterstock.com

Når du «googler» navnet Marit Bjørgen, så vil ordet “muskel” også være det første ordet som vises. Langrennsløperen fra Trønderlag er tidenes mestvinnende kvinnelige langrennsløpere, men hun er kun en av mange fantastiske profiler vi har hatt i langrennssporet.

Dæhlie og Ulvang

De som er gamle nok glemmer aldri radarparet Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang på 1990-tallet, ikke minst under OL på Lillehammer i 1994. Sammen med Thomas Alsgaard var de store stjerner gjennom hele karrieren sin. Nesten på samme måte som dagens landslag, med Tor-Arne Hetland, Martin Johnsrud Sundbye og Hans Christer Holund i spissen.

Sundbye og Johaug

Therese Johaug var lenge i skyggen av nevnte Marit Bjørgen, men står frem i 2016 som verdens desidert beste kvinnelige langrennsløper. Johaug hadde en fantastisk sesong i 2015/16 og vant verdenscupen helt overlegent. Det er bare å glede seg til denne utøveren i neste OL! En som også har gått mye i skyggen for sine lagkamerater, men som virkelig har fått et gjennombrudd det siste året er Martin Johnsrud Sundbye, som også vant verdenscupen.

Med verdens beste skiløpere både på kvinne- og herresiden igjen er det bare å glede seg til neste skisesong allerede – for hvem er best? Norge, selvfølgelig!

vaetilda