Norske Rallysjåfører

EvrenKalinbacak / Shutterstock.com

EvrenKalinbacak / Shutterstock.com

De mest kjente av våre norske rallyførere er nok utvilsomt brødrene Henning og Petter Solberg, men det finnes også flere som har ambisjoner om å kjempe om VM-titler i årene som kommer.

Brødrene Solberg

Petter Solberg vant Rally-VM i 2003, men etter noen svake sesonger valgte han å gå over til rallycross i stedet. I dag er det bare storebror Henning igjen som satser på rally. Henning satset stort i 2015-sesongen og det er bare å håpe at 43-åringen ikke har tenkt å gi seg helt ennå.

Eyvind Brynildsen

Det var nok mange som mente at Brynildsen var for ung da han debuterte i Rally-VM i 2007, kun 19 år gammel. Det viste seg at skeptikerne tok feil, for Brynildsen har holdt det gående siden. Sammen med Andreas Mikkelsen er han nok en av de mest lovende rallysjåførene vi har hatt siden Solberg-brødrene.

Tøffere enn gutta?

Det er spesielt to damer som har vist at også de kan kjøre minst like raskt som gutta. Marlene Gulbæk Engan kjører både rally og på bane. Hun er fortsatt aktiv og få har imponert mer enn henne siden Greta Molander var aktiv. Molander deltok i Rally Monte-Carlo allerede i 1934, et løp hun deltok i hele 19 ganger helt frem til 1973.

vaetilda