Norske Speedwaysjåfører

Stefan Holm / Shutterstock.com

Stefan Holm / Shutterstock.com

Reidar Eide er en av tidenes beste norske Speedwaysjåførere gjennom tidene. I hvert fall hvis man ser på hva han fikk oppleve i karrieren sin. Her er noen av de beste norske Speedwaysjåførene.

Stor i England

Reidar Eide debuterte som profesjonell Speedwaysjåfør i England i 1966, 26 år gammel. Her kjørte han i den britiske ligaen helt frem til 1980. Han ble Norgesmester fem år på rad i perioden 1967 til 1971 og vant også det prestisjetunge løpet Scottish Open i 1969. Tom Godal forsøkte også lykken i England i 1979 og i 1980, men uten å oppnå like stor suksess som Eide.

Best på hjemmebane

Internasjonalt er det svenskene som har briljert mest ute i verden i Speedway, og det så ut til at de norske sjåførene likte seg best her hjemme i Norge. Det fantes allikevel unntak, for Odd Fossengen og Tom Godal gjorde det også greit i Storbritannia. Det samme gjorde også Dag Løvås, som vant hele British League i 1973.

Speedway Grand Prix

Rune Holta er uansett vår beste sjåfør i moderne tid, med hele to sammenlagtseire i Speedway Grand Prix. Han har også opplevd å bli Nordisk mester, Polsk mester og vært på med å knuse svenskene i deres Grand Prix i 2008.

vaetilda