Populære sporter i Norge

norway_339142499

Nordmenn flest elsker sport. Mye på grunn av at vi elsker å vinne sammen og at vi alltid har vært litt nasjonalistiske, og vi har jo hatt mange suksessfulle idrettsstjerner gjennom årene. Men også fordi vi elsker å trene og holde oss i form. Dette er noen Norges mest populære sporter.

Vintersport

Naturlig nok med tanke på klimaet vårt er vintersport fortsatt populært, og vi har vært så heldige å ha utrolig mange kjente norske idrettsutøvere på tvers av en rekke ulike disipliner, men idretter som langrenn, skiskyting og alpint får hard konkurranse av sommeridrettene. En vintersport som virkelig har blitt populær er snowboard.

Fotball fortsatt størst

Selv om nordmenn sies å være født med ski på beina er det fortsatt ballidrettene som er størst og da ikke overraskende fotball helt i teten. Det gledelige er at flere jenter spiller fotball. Håndball er veldig populært blant jentene, men guttene rekrutteres også av bedre resultater fra det norske herrelandslaget de siste årene.

Andre populære sporter

Sykling er populært i Norge, spesielt blant menn. Andre sporter som er publikumsvennlige og har stor oppslutning er håndball og ishockey, samt hestesport. Lagidrettenes popularitet står ofte også i stil med hvordan landslagene gjør det internasjonalt.

vaetilda